Informaţii Generale

Cursul se adreseaza persoanelor care vor sa invete sa exploateze valentele expresive ale fotografiei, indeosebi prin modul de abordare si tehnica de fotografiere.

10 MOTIVE PENTRU A TE INSCRIE LA ACEST CURS DE FOTOGRAFIE

Va initiem in genuri fotografice pentru care lectorul dovedeste experienta (VERIFICA)
Avem cele mai mici preturi raportate la calitatea ofertei (CAUTA)
Rezultatele noastre sunt concrete, diverse, profesionale (VIZUALIZEAZA)
Dispunem de dotari tehnice de nivel profesional (COMPARA)
Promovam decenta si ne raportam standardele la valori recunoscute (URMARESTE)
Consideram educatia teoretica cel putin la fel de importanta ca si experienta practica (CITESTE)
Ne-am asumat un rol activ in spatiul public prin organizarea de concursuri si seminarii de fotografie (GASESTE)
Suntem localizati central, accesibil, alaturi de alte organizatii cu activitati de educatie non-formala si petrecerea timpului liber (IDENTIFICA)
Beneficiile continua dupa terminarea cursului: puteti folosi spatiul, participa la intalnirile periodice si profita de consultatie gratuita (COMUNICA)
Avem o experienta de peste 8 ani fiind unul din primele cursuri de fotografie din Bucuresti organizate dupa 1990. 

RASPUNSURI LA INTREBARI FRECVENTE

Care sunt conditiile de inscriere la cursuri ?
Inscrierile nu sunt conditionate de nivelul de pregatire, varsta sau detinerea de echipamente foto. Organizatorii pun la dispozitia participantilor toate dotarile necesare realizarii exercitiilor propuse, inclusiv aparate foto DSLR, pentru cei care nu detin un astfel de format. Plata taxei de inscriere se poate face personal sau prin virament bancar. Detalii in sectiunea "Inscrieri atelier".

Care este intervalul orar in care sunt programate sedintele cursurilor de fotografie ?
Sedintele cursului de fotografie sunt planificate in intervalul orar 19 - 22, in zilele de luni, marti, miercuri sau joi. Frecventa este de 1 sau 2 intalniri pe saptamana. Lectiile desfasurate in aer liber vor fi programate la sfarsit de saptamana, sambata sau duminica, si vor fi anuntate din timp.

Cate persoane sunt intr-o grupa ?
Participantii sunt organizati in grupe de minim 10 si maxim 15 persoane, in functie de modulul ales. Dupa prezentarea teoretica a subiectului participantii sunt implicati in realizarea exercitiilor practice; fiecare persoana poate beneficia de explicatii si exercitii dedicate, pentru a intelege si stapani tehnicile si procedeele propuse.

Care este continutul unei sedinte din cadrul cursurilor de fotografie ?
Sedintele de lucru sunt structurate in general in trei etape distincte: prezentarea temei, exercitii practice si evaluarea rezultatelor. Metoda principala de invatare este exercitiul practic: participantii realizeaza prin rotatie exercitii orientate catre atingerea unui nivel minim de calitate al standardului vizat. Exersarea se refera la metodele tehnice impuse si nu la modul de abordare artistica al acestuia, fiecare participant fiind incurajat sa se exprime liber in lucrarile pe care le realizeaza.

Lectiile se desfasoara intr-o sala de curs ?
Majoritatea lectiilor se vor desfasura intr-un spatiu special amenajat, cu echipamente de studio profesionale de ultima generatie, sistem de vizionare (LCD), sistem audio, computer si acces la internet. Lectiile al caror subiect nu beneficiaza de aplicatii practice in studioul fotografic, vor fi sustinute cu ajutorul exemplificarii pe seturi de fotografii special selectionate sau, dupa caz, prin organizarea de sesiuni in aer liber, in locatii special alese pentru a oferi oportunitatile de invatare propuse.

De ce sunt incluse in modulul de initiere teme legate de prelucrare si compozitie ?
Fotografia profesionala presupune previzualizarea rezultatului si orientarea constienta a intregului proces de constructie tehnica si estetica a imaginii. Acest lucru presupune decizii care privesc modul de iluminare, compunerea cadrului si modalitatea de inregistrare. Deprinderea atentiei pentru toate aceste detalii isi vor pune amprenta asupra abordarii fotografiei in general, inclusiv in situatia unor conditii impuse de mediul ambiant.

In urma parcurgerii cursului de fotografie primim un suport de curs ?
Cursul de fotografie nu beneficiaza de un manual tiparit, toate informatiile teoretice fiind prezentate prin proiectie sau vizionare pe monitor. Toate materialele vor fi disponibile participantilor in format digital, si vor putea fi descarcate individual din sectiunea "Descarcare lectii".

O sa primim o diploma ? Pentru ce ne trebuie o diploma ?
Diploma reprezinta o recomandare in fata unui potential partener sau angajator prin care se dovedeste intentia de perfectionare si preocuparea pentru o abordare sistemica a domeniului; in mod practic, importante sunt lucrurile invatate la curs. Un angajator va acorda mai multa importanta experientei profesionale, calitatii imaginilor din portofolilu si mai ales capacitatii persoanei de a dovedi anumite competente (perioada de proba). Oferim diploma celor care urmeaza cel putin doua din cele trei module. 

Dupa ce terminam cursul mai avem acces la informatii si dotari ?
Absolventii Atelierului de Fotografie vor avea acces in permanenta la forumul Clubului de Fotografice unde vor beneficia, prin intermediul instructorului, de asistenta si indrumare in activitatea fotografica. Dupa terminarea cursurilor acestia vor putea participa la intalnirile regulate ale clubului unde pot continua procesul de invatare prin dezvoltarea de proiecte comune dar si beneficia de tehnica profesionala a atelierului. Detalii in sectiuenea "Club foto".